Forum Audi A6 Klub Strona Główna




PRZYPOMNIJ HASLO

 

 Ogłoszenie 
Zanim napiszesz nowy temat, skorzystaj ze standardowej lub poniższej, dodatkowej wyszukiwarki. Twój problem mógł być już omawiany.

felgi audi a6 audi a6 części audi a6 sklep audi a6 Audi A6 reklama forum a6 Tarcze, hamulce warsztat
Sklep alufelgiExpress Parts Części do A6/S6 Motostacja.pl Oleje Motul AZ Auto Serwis Pompy olejowe Układ hamulcowy Best Performance

Poprzedni temat «» Następny temat
[Audi A6 C6 Avant] Zmiana przednich lamp i zderzaka na wersj  
Autor Wiadomość
Zygi 
Nawiedzacz



Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Rok: 2004
Skrzynia: Manual
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 26 Gru 2008
Posty: 387
Skąd: Stolica WLKP / UK
Wysłany: 2010-10-26, 22:50   

ponizej zapodaje kolegi retrofit nowego modelu po lifcie, który własnie wczoraj załadował na autko -zderzaczek od S-Line oraz lampy RS oraz na dniach bedą lustereczka z kierunkami, natomiast tył czeka na swoj dzien ale juz nie długo (klapa ,zderzak oraz lampy)
bardzo ładnie to wygląda nie wspominając o agresywnym wyglądzie... sorry za słabą jakosc zdjec gdyz zdjecia były robione wieczorem tel.

1.

2.
 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
Salah Ad-Din 
Normalniak


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: Inny
Napęd: Quattro
Rok: 2006
Skrzynia: Manual
Wiek: 38
Dołączył: 15 Sty 2010
Posty: 111
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-10-29, 17:32   

Lampy RS fajowo wyglądają ,tylko te 10 ledów troszkę się zlewa . Mam własnie dylemat RS czy Lift :/
_________________

 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
Zygi 
Nawiedzacz



Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Rok: 2004
Skrzynia: Manual
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 26 Gru 2008
Posty: 387
Skąd: Stolica WLKP / UK
Wysłany: 2010-10-29, 17:41   

one az tak sie nie zlewają musiałbys je zobaczyc w rzeczywistosci, o niebo lepiej niz te zwykłe, jak i wiekszy problem jest z podłączeniem zwykłych lamp, dlatego wiekszosc wybiera RS
 
 
Rabel3 
Normalniak



Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.7TDI 180KM
Napęd: FWD
Rok: 2007
Skrzynia: Automat
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 21 Sty 2010
Posty: 191
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2010-11-01, 00:58   

Tomek719 napisał/a:
Właśnie robie taka przekładkę.
Zderzak z najnowszego modelu np.S-LINE ma zupełnie inne spryskiwacze lamp(inaczej zamocowane i w innym miejscu ) Ja kupiłem używany zderzak S-LINE i musiałem dokupić;2 szt spriskiwaczy plus zaślepki do nich;2 szt halogeny okrągłe i kratki do nich ;listwę która idzie na sam spód zderzaka. także trzeba dokupić atrapę( ja kupiłem od RS) po lifcie bo ma inne zamocowania i stara nie będzie pasowała.Także śliżgi mocujące zderzak do błotników.Zderzak można kupic nowy -już zagruntowany bo nie jest taki drogi. Całkowity koszt z malowaniem zderzaka to ok.3,5-4 tys.zł.

Czy zrobiłeś ta przekłdkę zderzaka S-line u siebie???
Tu jest taki zderzaczek , ale mysle że można skompletowac taniej
http://moto.allegro.pl/au...1280587444.html
Rozumiem że sam zderzak się wpasuje w autko bez problemu??

Myśle żeby własnie kupic sam zderzak jak tu
http://moto.allegro.pl/zd...1261740619.html
i poszczególne inne części
Jakie koszty w ASO za halogeny?, kratki,? bo Grill to rozumiem że będzie pasował od S6 jak a zdjeciu wyżej
_________________
Rabel3
 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
Zygi 
Nawiedzacz



Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Rok: 2004
Skrzynia: Manual
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 26 Gru 2008
Posty: 387
Skąd: Stolica WLKP / UK
Wysłany: 2010-11-01, 01:54   

Na ebay Uk mozna dostac zderzaki po lifcie już od 60 funtów wzwyż, wiec jesli macie możliwość przywiezienia z UK poprzez znajomych lub firmy kurierskiej to wyjdzie was to o wiele taniej! ceny zderzakow na "alledrogo" są przerażające!!!
 
 
Rabel3 
Normalniak



Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.7TDI 180KM
Napęd: FWD
Rok: 2007
Skrzynia: Automat
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 21 Sty 2010
Posty: 191
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2010-11-01, 13:31   

Słuchajcie, czy sam zderzak poliftowy jak tu
http://moto.allegro.pl/zd...1261740619.html
różni się o zdrzaka poliftowego od S-line jak tu poniżej ?? ?
http://moto.allegro.pl/au...1280587444.html

Wiadomo ze różnica jest w kratkach i halogenach ale chodzi mi o sam goły zderzak , czy gdyby kupić samiutki goly zdrzaczek i dokomletować resztę
_________________
Rabel3
 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
asia1808 
Nowy


Model: A6 C6
Nadwozie: Inne
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 TDI 233KM
Napęd: Quattro
Rok: 2008
Skrzynia: Automat
Wiek: 32
Dołączyła: 20 Sty 2013
Posty: 14
Skąd: zach
Wysłany: 2013-01-21, 18:34   

Ataman70 napisał/a:
Pochwalę się!

Założyłem dzisiaj lampy z LED od kolegi z Piły.
Testy drogowe będą dopiero jutro, ale świecą się pięknie, ściemniają się po załączeniu ksenonów.
Czy ma ktoś z Was też takie lampy? Ma ktoś jakieś doświadczenia?

[url=http://img715.images....th.jpg]Obrazek[/URL]


prosze o pomoc co zmienic w vagu ?mam zmienione lapmy biksenony nieskretne na biksenony nieskretne z ledami jakich przerobek dokonac by uruchomic ledy mam tez oryginalny bortnetz z litera k czyli obslugujący ledy prosze o jakakolwiek podpowiedz?
_________________
asia1808
 
 
Zygi 
Nawiedzacz



Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Rok: 2004
Skrzynia: Manual
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 26 Gru 2008
Posty: 387
Skąd: Stolica WLKP / UK
Wysłany: 2013-01-21, 18:57   

Moze potrzebujesz z literka N zamiast K, po liftowe modele mialy z N
 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
asia1808 
Nowy


Model: A6 C6
Nadwozie: Inne
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 TDI 233KM
Napęd: Quattro
Rok: 2008
Skrzynia: Automat
Wiek: 32
Dołączyła: 20 Sty 2013
Posty: 14
Skąd: zach
Wysłany: 2013-01-21, 20:21   

pama napisał/a:
Rabel3, niestety kolega Tomek719 ma zupelna racje :))

W tych LEDach w kloszu od goscia z Pily sa wstawiane oporniki - w ten sposob realizowana jest funkcja sciemniania przy wlaczonym xenonie - ale tylko po to, ze w ten sposob nie musisz grzebac w ECU i instalacji :)))
Podlaczasz lampe do starej wtyczki i dziala ( powinno dzialac)

Inny sposob, to kupno lampy bez tego opornika i przelozenie kabli do odpowienich pinow i przekodowanie ECU

Wyjscia sa dwa.. kupno przerobionej lampy z opornikiem i przelozonymi kablami, tak, ze pasuja do starej wtyczki.. albo wlasnoreczna przeklada +nowe kodowanie

<ok>


a wiesz kolego moze jak własnorecznie przełożyć te piny?mam biksenony z ledami w miejscy starych biksenonów i chcialabym odpalic ledy wiem ze vagiem trzeba zmienic kodowanie ale nie wiem jak przełożyc kable do odpowiednigo pinu?pozdrawiam i z gory dziekuje za jakąkolwiek podpowiedz
_________________
asia1808
 
 
Ataman70
Czasobywacz


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Napęd: Quattro
Rok: 2007
Skrzynia: Tiptronic
Dołączył: 14 Lip 2010
Posty: 44
Skąd: /Kraj
Wysłany: 2013-01-21, 20:36   

Ja nic nie musiałem zmieniać. Wszystko zadziałało tak jak powinno - i działa do dzisiaj :-)
 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
asia1808 
Nowy


Model: A6 C6
Nadwozie: Inne
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 TDI 233KM
Napęd: Quattro
Rok: 2008
Skrzynia: Automat
Wiek: 32
Dołączyła: 20 Sty 2013
Posty: 14
Skąd: zach
Wysłany: 2013-01-21, 20:56   

Ataman70 napisał/a:
Ja nic nie musiałem zmieniać. Wszystko zadziałało tak jak powinno - i działa do dzisiaj :-)


witam to jak udało ci sie to ?? ??ja w miejsce biksenonow nieskretnych mam biksenony nieskretne z ledami mam tez bortnetz z litera k na koncu czyli taki ktory obsługuje ledy. wtyczki od lamp pasuja oryginalnie tylko ledy nie pala sie ....nie wiem juz czy cos trzeba wkoncu zmienic vagiem czy zmienia sie wiazki kabli?kazdy pisze co innego mam auto z 2008 r wiec niby tez ledy powinny dzialac ?podlaczyles kostki i ledy odrazu dzialaly czy jak?
_________________
asia1808
 
 
Ataman70
Czasobywacz


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Napęd: Quattro
Rok: 2007
Skrzynia: Tiptronic
Dołączył: 14 Lip 2010
Posty: 44
Skąd: /Kraj
Wysłany: 2013-01-21, 21:01   

Podłaczylem i dzialalo od razu. Dopytaj moze u tego, kto przerabial Twoje lampy. Bo jak rozumiem tez masz przerabiane? Jak ja swoje zamawialem to okreslilem, ze maja byc "plug and play", abym nie musial niczego w samochodzie przerabiac.
 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
asia1808 
Nowy


Model: A6 C6
Nadwozie: Inne
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 TDI 233KM
Napęd: Quattro
Rok: 2008
Skrzynia: Automat
Wiek: 32
Dołączyła: 20 Sty 2013
Posty: 14
Skąd: zach
Wysłany: 2013-01-21, 21:03   

Ataman70 napisał/a:
Podłaczylem i dzialalo od razu. Dopytaj moze u tego, kto przerabial Twoje lampy. Bo jak rozumiem tez masz przerabiane? Jak ja swoje zamawialem to okreslilem, ze maja byc "plug and play", abym nie musial niczego w samochodzie przerabiac.


nie nie przerobione,w miejsce moich oryginalnych zakupione oryginalne biksenony z ledami to nie sa lampy przerabiane tylko oryginaly w sadzone w miejsce starych bez ledow ,
_________________
asia1808
 
 
Ataman70
Czasobywacz


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Napęd: Quattro
Rok: 2007
Skrzynia: Tiptronic
Dołączył: 14 Lip 2010
Posty: 44
Skąd: /Kraj
Wysłany: 2013-01-21, 21:24   

no to teraz masz dwa wyjscia - albo przerob lampy, aby wspolgraly z autkiem - czyli elektronika musi widziec stary pobor mocy, albo przerob elektronike - czyli sterownik i programowanie, ale nie wiem czy jest to mozliwe...
 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
waldi1972 
Nowy


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Dołączył: 19 Gru 2011
Posty: 11
Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-04-07, 21:28   

po kolei co nastąpiło
-miałem światła xenon
-wymieniłem na bixenon z led
-wymieniłm bortnetz na K
-przpiołem przewody przy bortnetz

left
1- Separate pin 4 line black/red from the gray connector T32c
2- Separate pin 6 line gray/white from the black connector T10a
3- Combine at pin 6 line gray/white with black/red line (from T32c) at the black connector T10a
4- The pin 4 where was line black/red at the gray connector T32c is no longer needed
5- Separate pin 8 line white/black from the black connector T10a
6- Combine pin 8 line white/black with gray/white line (on pin 6) at the black connector T10a (PWM signal)
7- The pin 8 where was line white/black at the black connector T10a is no longer needed

right:
1- Separate pin 15 line black/red from the gray connector T32c
2- Separate pin 1 line red/yellow from the black connector T10a
3- Combine at pin 1 line red/yellow with black/red line (from T32c) at the black connector T10a
4- The pin 15 where was line 15 black/red on the gray connector T32c is no longer needed
5- Separate pin 2 line green/blue from the black connector T10a
6- Combine pin 2 line green/blue with red/yellow line (on pin 1) at the black connector T10a (PWM signal)
7- The pin 2 where was line green/blue line at the black connector T10a is no longer needed


-zrobiłem kodowanie na led
-działa ściemnianie led przy włączeniu mijania

problem: na fisie wyświetla sie : ADAPTIVE LIGHT DEFECTIV
nie działają spryskiwacze lamp ( w vcds gdy robię test to działają )
nie ściemniają się ledy przy kierunkach

nic nie przepinałem w kostkach lamp

Proszę o pomoc
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: