Forum Audi A6 Klub Strona Główna




PRZYPOMNIJ HASLO

 


 Ogłoszenie 
Zanim napiszesz nowy temat, skorzystaj ze standardowej lub poniższej, dodatkowej wyszukiwarki. Twój problem mógł być już omawiany.

audi a6 audi a6 radio regeneracja xenonów reklama forum a6 Tarcze, hamulce LED
VWonline.pl Ubezpieczenie Hustla Online Regeneracja HC AZ Auto Serwis Pompy olejowe Układ hamulcowy Sklepledowy.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
[C5 2.5]ASR  
Autor Wiadomość
kuba213 
Nowy


Model: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Wiek: 28
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 28
Skąd: Bolesławiec
Wysłany: 2008-04-17, 21:27   [C5 2.5]ASR

Witam wszystkich mam takie pytanko jak zalacze ASR to powinna sie zaswiecic jakas konyrolka czy sos takiego? bo gdy zalaczam u siebie to nic sie nie zaswieca jak sprawdzic czy wogole chodzi?? :?:
Ostatnio zmieniony przez AUDI_a6 2008-05-01, 22:41, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
bochen 
Czasobywacz



Model: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.5TDI 150KM
Napęd: FWD
Pomógł: 1 raz
Wiek: 27
Dołączył: 22 Gru 2007
Posty: 51
Skąd: Oświęcim
Wysłany: 2008-04-18, 05:27   

ASR jest załączone cały czas, poprzez naciśnięcie przycisku ASR na desce wyłączasz go i zaświeca Ci sie taka żółta kontrolka, Taki trójkącik chyba.
Najlepiej to znajdź jakieś rondo i wjedź na niego na 4 biegu :lol:
Jak się załączy to bedzie auto mulić nie bedzie jechało bo go bedzie hamować.
Tak to u mnie dziala! Niewiem jak u innych.
_________________

 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
maciejryd 
Nowy


Model: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Dołączył: 06 Maj 2008
Posty: 1
Skąd: Jawor
Wysłany: 2008-05-06, 19:29   

Witam wszystkich ma takie pytanie .Przy wolnej i także przy szybkiej jezdzie na zakrętach załącza mi się ASR i wychamywuje auto .Sprawdzałem na komputarze nie wykazuje żadnego błędu .Byłem też u diagnosty on też nic nie znalazł.Czy może ktoś spodkał się z czym takim.Pozdrawiam. :?: :?:
 
 
macieja910 
Natręt



Model: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 2.4 165KM
Napęd: FWD
Pomógł: 25 razy
Dołączył: 22 Mar 2008
Posty: 726
Skąd: Brzozowo
Ostrzeżeń:
 10/3/6
Wysłany: 2008-05-06, 19:54   

Przy znacznym przechyle auta kiedy ASR wyczuje ze jest blisko uslizgu kol to oczywiste ze przyhamuje samochod. Ale to raczej jak jedziesz szybko tak sie dzieje ;-)
_________________
Dziewięć palców... Hehe
[/url]
 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
Darek 2.5tdi 
Normalniak



Model: Inne
Nadwozie: Inne
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 BMK 224KM
Napęd: Quattro
Rok: 2006
Skrzynia: Tiptronic
Pomógł: 2 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 228
Skąd: Warszawa/Kutno
Wysłany: 2008-05-08, 16:12   

maciejryd napisał/a:
Witam wszystkich ma takie pytanie .Przy wolnej i także przy szybkiej jezdzie na zakrętach załącza mi się ASR i wychamywuje auto .Sprawdzałem na komputarze nie wykazuje żadnego błędu .Byłem też u diagnosty on też nic nie znalazł.Czy może ktoś spodkał się z czym takim.Pozdrawiam. :?: :?:



A w jakim stanie masz opony? to może być ich wina że auto traci przyczepność.
 
 
kylo99 
Natręt



Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Rok: 2007
Skrzynia: Manual
Kod silnika: BRE
Imię: Krzysiek
Pomógł: 18 razy
Wiek: 31
Dołączył: 23 Sty 2008
Posty: 749
Skąd: Ipswich UK & Lublin PL
Wysłany: 2008-05-08, 18:57   

Użytkownik, my tego niezmienimy :!: :!: :!:
_________________
MOJA ESKA :) http://www.a6klub.pl/view...der=asc&start=0
 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
Martin 
Normalniak



Model: S6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Rok: 2007
Skrzynia: Manual
Imię: Marcin
Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 02 Lut 2008
Posty: 298
Skąd: Lublin/UK
Wysłany: 2008-05-08, 22:18   

A w c klasie mialem takie cos i kontrolka sie swiecila po naprawie czujnika od absu i sie rozbilem. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:


http://www.a6klub.pl/viewtopic.php?t=273
 
 
bochen 
Czasobywacz



Model: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.5TDI 150KM
Napęd: FWD
Pomógł: 1 raz
Wiek: 27
Dołączył: 22 Gru 2007
Posty: 51
Skąd: Oświęcim
Wysłany: 2008-05-09, 04:54   

Ja tak miałem jak przekładłem opony. Jezdziłem na letnich wszystko było ok, założyłem zimówki i przez jeden dzień się tak zachowywało. Przyszła pora na przekładke letnich i działo się to samo. Także ja stawiam na opony!! Sprawdź stan i czy nie masz założonych w przeciwnym kierunku.
_________________

 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
fahura 
Nowy


Model: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna+LPG
Wiek: 30
Dołączył: 16 Lip 2008
Posty: 5
Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-07-18, 02:30   

2 miesiace temu jak wjechalem na dziure i skrzywilem 2 felgi to asr tez sie tak zalanczal przez 3 dni. Po 3 dniach ustapilo az do dzis jak 17 wymienilem na 15 . Zobacze czy moze za 2dni ustapi

[ Dodano: 2008-07-19, 01:45 ]
wiem czemu zalanczal mi sie asr na zakretach jak lekko dodawalem gazu..
Poniewaz na tyle profil opony mialem 60 a na przodzie 65..
i oto wlasnie jest przyczyna
 
 
didymos33 
Nowy


Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 2.5TDI 150KM
Napęd: Quattro
Wiek: 32
Dołączył: 15 Lip 2008
Posty: 14
Skąd: lodz
Wysłany: 2008-07-26, 14:19   ASR i ESP dział?

Witam!
ASR działa na stałe ale jak włącze przycisk nie świeci sie trójkoncik na zegarze a jak sprawdzić czy jest ESP w wersji z silnikiem 2.8?
 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: